I-landsproblem

Har länge funderat på varför jag (och kanske andra med) tar för givet att man känner en person om den ler emot en. Det kan ju faktiskt vara så att personen bara är väldigt glad och trevlig.... eller bara missat dom tråkiga sociala normerna i Sverige.

090630

Precis utstigen ur duschen efter en härlig joggingtur, om nu en joggingtur kan vara härlig... Cykla i alla fall in till stan och vänta på pappa som kom från jobbet och sedan cykla han hem medan jag jogga bredvid. Lagom långt och lagom mycket äckliga backar.
Resten av dagen har utspelats på Öresjö med underbara Nermin. Badat och lekt i vattnet som två tioåringar. haha Vid sju hörde vi åskmuller så vi satte oss snabbt i bilen, väl hemma hade det tydligen varit värsta åskvädret. Hemma väntade också tre stora kuvert på mig. Ett från cdon med grejerna jag beställt, ett från SISU med en bok som passar mig perfekt och så var det kortet vi tog på balen i det tredje. Supernöjd med det!

buckla i korgen

Jag ramla med cykeln idag, eller jag ramla inte mer gick av cykeln på ett annorlunda sätt...
Jag och brorsan var på stan en sväng på förmiddagen för att införskaffa vissa saker, på väg hem så cyklar vi i en ganska brant backe som slutar precis vid en väg. Grejen är att du ser inte om det kommer en bil förrän du är precis bredvid vägen. Så jag bromsa och råka då i denna backe klämma åt handbromsen som styr frambromsen lite för hårt, i bott för att vara exakt. Jag känner då hur cykeln med mig på börjar tippa framåt och på något vis, jag kan inte riktigt säga hur, tar jag ett steg över styret och typ går av cykeln på det sättet. Fick inte en skråma men korgen fick sig en buckla som jag får hamra ut imorrn...

En vanlig dag på jobbet

"Såg du trädet?"
"Vilket träd?"
"Precis, så fort gick du så du missa det!"

hahahahahahahaha

Kanske ska tillägga att detta var personal till personal, annars kan det missförstås. Fast ingen som inte var där förstår ändå eller tycker att det är roligt.

helgen är över

Sitter hemma och andas ut efter helgen. Men jag kan inte klaga... det är inte alla som får bada, sola och käka glass på jobbet. haha I dag t.ex. var vi på Sikhall och hade det superskönt.
På söndagar är det packa och städa på eftermiddagen och det måste ha varit över 30 grader när jag stod vid sju och dammsög och hade mig, så jag sa till Emma som också jobba att hon får kyla ner mig med branslangen efteråt. Sagt och gjort, 10 minuter efter att jag var klar med städningen stod jag utanför helt genomvåt. Superskönt var det, men det var lite jobbigt att jobba dom sista timmarna med våta jenasshorts, men det var verkligen värt det.

Ad of the night



Vet att den är super gammal men den är rolig ändå. Blir faktiskt lite sugen på att både fiska och dra til donken, fast det är ju ioförsig inget ovanligt att jag är sugen på McDonaldsmat. haha

"working 9 to 5" en dröm nu

Precis hemma från jobbet. Nu väntar en hel helg som bara kommer bestå av en sak.... jobba. Kommer t.o.m. sova på jobbet. Här snackar vi inget åtta till fyra jobb inte! Räkna lite snabbt ut att jag under helgen kommer jobba nästan lika många timmar som en vanlig person gör över en hel vecka. Jag har också räknat ut att jag kommer vara ett vrak på måndag. haha
Fast jag måste tillägga att mitt jobb är perfekt för dom med dåligt självförtroende och för oss som inte har det. För ungdomarna som är där ger hela tiden så söta kommentarer. Helt underbart om man skulle vara lite nerstämd.

sol sol sol sol sol sol sol sol sol sol

Sitter hemma och tar det lugnt efter en hel dag med Maria. Har inte träffat henne på mer än ett år och ändå var det som vi har setts hela tiden. Så underbart gött! Vi spenderade hela dagen vid havet och bara sög i oss så mycket sol som möjligt, men jag känner nu efteråt att jag nog fick lite mycket. Det bränns och är ömt här och där på kroppen men men som dom säger.... ska man vara fin, får man lida pin.

Midsommar

Midsommar firades i Varberg med Ledarcamp-gänget. Hur roligt som helst. Vilket gäng... En eloge till Frida som fixat med allt.
Det blev ett dopp också under kvällen även om det var långt ifrån varmt. Var dum nog att springa ut två gånger, men måste säga att andra gången var inte lika farligt... kanske för att man redan var helt bortdomnad då. Vissa bada inte, kanske smart av dom men förklaringarna var bäst. En hade inga badbyxor utan bara vattentäta kalsonger. Vad nu det är, jag vill nog inte veta. Sen var det en som inte hade någon torr handduk med sig..... nej han hade inte någon våt heller. Det skämtet drogs en hel del under helgen. haha

  
Mycket fotboll blev det, både på duk och på gräsmatta. 
  
  


Snyggaste tallrikarna på länge!


Jag och Emma var dom enda som använde "haklapp"..... tills dom åkte ner. haha   


gangstrarna

 
Jag och Emma, bara för att vi helt enkelt är världens radarpar. haha

Nu är frågan när vi ses nästa gång allihopa?

oj...

I en sån här situation finns det så mycket man vill säga men inga ord räcker till... så det slutade med ett oj medan huvudet är fullt av tankar.

födelsedags firande

Lillebror som inte är så liten längre fyller år på lördag men eftersom familjen är utspridda i Sverige då körde vi firandet i dag. Så åtta i morse var det bara att stiga upp -fast jag var ledig, och sjunga för han. På sängen fick han inte så mycket eftersom vi skulle ut och shoppa efteråt, men mamma gav honom typ en kortlek som bestod av bara fotbollsfrågor. Åhh tack mamma säger jag som kommer höra dom frågorna ett antal gånger. Så om några dagar är jag säkert värsta fotbollsexperten... eller inte. haha Efter en skön shoppingtur splittrade vi på oss, då jag och pappa gick för att köpa min present till Kalle. Och vad blev det? Jo, en cykel! haha



Mamma gjorde kladdkaka då det är mer uppskattat än tårta i våran familj. 

vill ut i solen

Uppdrag bli frisk är i full gång vilket gör att min diet just nu består mest av citronte, alvedon och nyodex. haha Har "spärrat in" mig själv och tittar avundsjukt på alla som njuter av solen där ute medan jag själv sitter här inne och är så fruktansvärt uttråkad. Har för mycket spritt i benen för att bara sitta och titta på film eller tv, så dagarna spenderas genom att städa och sortera på mitt rum. Tror aldrig mitt rum varit i sånn ordning. haha Det är visserligen inte särskilt roligt men det håller mig sysselsatt.

Cleaning

Ad of the night

skor!

Som sagt så blev det lite shopping i fredags. Kom bland annat hem med två par skor, samma modell men olika färger.


Sommarlov!

Har hela helgen levt som i en dvala då min förkylning som jag haft av och ann sen början på maj bröt ut ordentligt i fredags. Så nu kommer ett lite försenat inlägg om fredagen som var lillebrors dag. Han hade nämligen sin skolavslutning nu och lämnar mellanstadiet bakom sig och kommer till hösten bli en odräglig unge i fotbollsklassen. haha Jag och pappa som också var ledig var där och tittade på avslutningen dom hade i aulan på skolan. "Föreställningen" bjöd på dans av en massa tjejer -vissa bättre än andra, tal av rektorn, sång och pianospel av två tjejer som var riktigt duktiga och så klart den blomstertid nu kommer.

Brorsan skötte ljuset som jag och pappa (utan sarkasm...) berömde honom för efteråt. haha

I väntan på att mamma skulle sluta åkte vi ut till Överby där vi börja med ett välbehövt besök på donken och därefter lika välbehövd shopping. När mamma väl hade slutat möttes vi upp på stan för den traditionella skolavslutningsfirandet som i min familj betyder resturangbesök och oftast på samma goda resturang.

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen

Fick skattepengarna igår så nu sitter jag här och försöker komma på vad jag ska göra för dom.... snacka om I-landsproblem. haha

Gynnings syster?

Nu är det avklarat. Grejen var bara den att när jag gick därifrån hade jag inte ett hål utan två i munnen. För Leif drog båda två idag. Han fråga mig en miljon gånger om det var ok. Mitt svar: GÖR DET BARA SÅ JAG SLIPPER KOMMA TILLBAKA!!! Efter att tagit några bilder börja han bedöva och den sprutan är inte liten.... och det gör så jävla ont. Fy fan. Ber om ursäkt mormor för det fula språket men du har ingen dator ändå så jag tror det är lungt. haha Tillslut hade jag inte ens känsel i näsan och då drogs tängerna fram... Första tanden tog det evigheter för honom att få ut. Det tog så lång tid att han hann få mjölksyra och jag hann bli uttråkad. Andra tanden gick mycket fortare, som tur är. Sedan fick jag typ hela deras lager med bomull i munnen så jag såg ut som en hamster. Väl hemma spotta jag blod tills det två timmar senare var dags att gå och jobba. Jätteroligt att gå och jobba med hela överkäken sövd....inte.

Måste bara tillägga att bedövningen gjorde att min överläpp svullna så mycket att jag helt plötsligt såg ut som Carolina Gynnings lillasyster... inte snyggt alls. Som tur är la det sig så fort bedövningen slutat att värka. Thank God for that!

Nästa Betty-land

Imorgon börjar det! Imorgon finns det ingen återvändo. Nästa hållplats Ugly Betty-land (fast utan klädstilen) haha Imorgon drar Leif som han tydligen heter ut tand ett av två. Därefter väntar tandställning i ett år.... gud va roligt att börja högskolan med ett järnstaket i munnen, för det är ju så snyggt..... not.

mini-Isaksson

Måste bara skryta lite om brorsan och gratta honom. Han fick idag spela med -93:erna, och även om han inte ville erkänna det var han supernervös och exalterad för det. Han fick tydligen stå i mål där han rädda fyra frilägen. De vann med 3-1 tror jag. Så grattis lillebror! Sjukt stolt över dig!

Baksmällan

Nej detta är inget inlägg om dagarna efter helgen utan om filmen jag, Ida och Kim ska se ikväll. Det är tydligen premiär på filmen idag, en onsdag... varför? Skratta högt bara på trailern så förväntningarna är på topp.



Innan bion ska jag träna grabbarna. Det var ett tag sen nu, eftersom det varit studentvecka men nu är det dags igen. Jag ger mig inte förrän dom klarar av det där hoppet. haha stackare.....

Uppdate: Filmen var såååå rolig, längesen jag såg en likabra komedi. Som alltid när jag är på bio så var det ett skämt som jag och Kim asgarva åt, medan alla andra i salongen satt knäpptysta. Detta kanske inte hade varit så pinsamt om jag hade ett diskret skratt.... men det har jag inte. Jag bjuder på den, för skämtet var roligt även om jag just nu inte kan komma ihåg vad det var. Rekommenderar verkligen alla att gå och se den! Efteråt blev det fika på Strandgatan. supermysigt.

balen med stort B

Som jag skrev i inlägget under avslutades helgen med balen. I år hade vi den på Folkets Hus istället för på Swania som den alltid brukar vara på och det var verkligen inga problem med att vara där. Det tråkiga var att det regnade så när vi var framme efter att stått i kön jättelänge hade nästan alla utanför gått hem men men... Vi syntes iallafall när vi kom i vår blå buss! 




Bussgänget

Efter så kallat mingel som mer var en jakt på kompisarna var det dags för trerätters middag. Förätten var räkor på toast och läste man i tidningen dagen efter ska det tydligen vara löjrom på men det måste dom missat på vårat bord. haha Huvudrätten var tomatfärserad movitzkycling med villökssky och pommes risolette. Vilket på mitt språk är kyckling med nått gojs i och potatis. Desserten var det bästa av allt! Cheescake med en chokladdoppad jordgubbe vid sida. Så gott tyckte alla utom Petrus som tyckte det smaka järn tydligen, vilket vi andra runt omkring plus servitören fick lukta på. Efter middagen var det dags för den årliga valsen men då gick vi till baren istället. haha När det sedan blev riktig musik kom vi tillbaka igen. I slutet av kvällen blev det helt plötsligt vals igen och jag kan inte dansa vals men det stoppade ingen av oss!

Vill bara tillägga hur svårt det är att dansa i 10 centimeters klackar och balklänning. Det va ingen dans på rosor!


Får också tacka mina personliga fotografer under dessa två dagar! haha Maria som till och med ställde sig på bordet för att ta kort i fredags och goa Kajsa som stod ute i regnet och vänta på mig i söndags. TACK!

Tack och hej nisse

Är nu tillbaka till verkligheten efter den bästa helgen i mitt liv! Som startade med studentdagen och avslutades med balen.

Fredagen startade i stora Upphärad (ironisk) med champangefrukosten som var supergod och jättefin. Stort tack till becca med familj som fixa med det. Sedan bar det av till skolan. Klassfotografering gick väl helt ok, koncentrera mig mer på att hålla stadigt fokus än att se bra ut. haha Vi hade sen träff med våra mentorer som är två av dom bästa lärarna jag haft. Där blev det utdelning av betyg och vi fick alla varsin ros och ett A4 med vårat namn på. Grejen var att de hade skrivit personliga grejer på bokstäverna i våra namn. Så jag fick:
Åsikts full
Sista minuteninlämnare
Aktiv debatör
Sedan hade också becca gjort ett bildspel där det var en barnbild och en nutidsbild på alla i klassen. Så till tonerna av ABBAs Tank you for the music rullade bilderna på oss. Efter en onödig tid i aulan och middag -som jag bokstavligen fick slänga mig i för att hinna, var det dags att ställa upp oss för att springa ut till nära och kära. Vilken adrenalinkick det var!
När allt med skolan var över ställde vi oss på vår lilla men snygga vagn. Har nog aldrig skrikit så mycket som jag gjorde på vagnen. Vilket kanske inte var det bästa med min hals men man lever bara en gång.
Sedan var det middag med släkten och sedan utgång med gänget.
Om man frågar mammas sida av släkten som var där var höjdpunkten på kvällen inta att jag tog studenten utan att min mormor låste in sig på toaletten... Där hon blev sittande i typ flera minuter. Medan pappa och Stig stog och försökte få ut henne, stod min moster och grät av skratt och min kusin stod gapskrattande redo med kameran för att fånga mormor när hon kom ut. haha 

Så nu sitter jag här fortfarande utan att riktigt ha fattat att det är över. Det är nu meningen att man ska vara vuxen och ta hand om sig själv... usch va tråkigt!

Hjälp sökes!

Det är bara 2 dagar kvar till studenten nu. Det är så nära att man nästan kan ta på det, om man nu kan ta på en händelse... Ni förstår vad jag menar. Men samtidigt som jag inte vill något annat än att det ska hända vill jag bara dra i en magisk spak och sakta ner allt lite... För det händer sjukt mycket nu... Samtidigt som man planerar och fixar med studenten är det 3 753 972 saker till man har i huvudet och som ska fixas. Så jag söker nu någon som kan komma och sortera i min hjärna lite... För det världens oreda där uppe!

"ring mig när du är färdig!"

Igår hade jag som sagt lite kvalitetstid med mig själv, vilket var underbart. Gick runt i Göteborg utan nått speciellt mål, så mysigt. Kom hem med en hel del grjer, en del viktigare än andra men men...
Tåget hem blev försenat så jag han precis hem för att byta om innan det var dags att dra igen för att grilla och leka med klasskompisarna.
Kvällen innehöll bl.a. kurragömma, brännboll och korvkastning, hade så roligt med gänget. Några timmar senare var vi bara fem kvar så då körde vi kasta gris i mörkret vilket va ett helvete.... man såg när personen kastade men inte när den kom emot en.

Idag och imorgon kommer vara stressa dagar.... har så mycket att göra, men ingen tid. Kommer vara helt slut på måndag när allt är över. Näe nu får jag nog fortsätta med städningen. Jippi....... suck

För i helvete....

.... det skiter väl jag i. Det är inte mitt problem.

Jösses... jag tror jag lär mig!

Har spenderat kvällen i styrelsemöte för klubben. Jag har kommit fram till att visst finns det saker som är roligare att göra, men det är långt från pissetråkigt. Eftersom jag är lite maktgalen... är dessa möten ett perfekt sätt att släppa lite på det suget. Visst finns det perioder på dessa möten som jag stänger av hörseln eftersom jag ändå inte förstår vad dom säger, men dessa gånger börjar bli färre och färre, som tur är.

Imorgon blir det kvalitetstid med mig själv! Haha Åker till Göteborg och shoppar lite sista minuten grejer...

11,50?

Hade bara klasstid idag så förmiddagen har spenderats på espressohouse med Ida, Kim och Becca. Väl där fick jag och Becca nått fnatt och sprang över till kiosken som ligger precis brevid. Vet inte hur många gånger vi var där inne, men det slutade iallafall med att det låg tvåsiffrigt med trisslotter framför oss, men vi blev inget rika.

Väl hemma log jag och slöa i solen några timmar, när Spärrservice ringde och erbjöd nått erbjudande. Han babbla på som vanligt, precis som sånna försäljare gör. Tillslut kom han till vad det kosta och för att det inte ska låta så dyrt så sa ha att det kostar 11,50 i månaden i 39 månader. Mitt omedelbara svar på detta var "Vaddå skickar ni en faktura på 11,50 i månaden?" Lite osmart, jag vet, men det va ju det han sa. Det visa sig att det är ett belopp, vilket låter logiskt.

RSS 2.0