Räkor, vatten och gratis taxi

I helgen har det varit kick-off i Västerås med Svenska Friidrottsförbundet.



Även om det har varit mycket prat -vilket inte är konstigt då det var ett möte, så har vi hunnit med mucket annat också. Helgen började med att vi åkte med Tor ut i Mälaren på räkfrosseri. En flytande resturang där skålarna med räkor bara forsätter komma och man sjunger med i klassikerna som spelas av trubaduren som gick runt i båten. I tre timmar satt vi där och fick se stora delar av Mälaren. Väldigt fint var det.

Sedan på lördags eftermiddagen blev det bowling. Jag och Nathalie hade en intern tävling om att inte komma sist...Blev faktiskt lika! Sedan åkte vi hiss 23 våningar upp till resturangen Karlsson på taket. Utsikt ut mot Mälaren. Beställde fisksoppa som innehöll det havets godaste innehåll. Riktigt gott var det!
Efter detta åkte vi hem till Andreas och spela lite spel och tjöta en massor.

Resan hem var ett helt kapitel för sig själv. Hade inte bokat biljett och efter påpekning av några i UR så insåg jag att dom flesta avgångarna hem var slutsålda. Den tidigaste som det fanns biljetter kvar på åkte 19.35 och det skulle betyda att jag var hemma igen 01.00. Bokade självklart detta, då jag inte hade så mycket annat val. Väl på söndagen hade jag sällskap av Rebecka på stationen hon skulle hem till Falkenberg via Göteborg med tåget som gick 18.10. Ideen ploppa då upp om att jag kanske kunde få plats på hennes tåg, det skada ju inte att undersöka saken...Så när hennes tåg kom sprang jag (bokstavligen) till konduktören och ungefär böna och bad om att få åka med. Turligt nog var detta inga problem så helt plötsligt var jag hemma 23.00 istället!!
När jag var framme på stationen i Trollhättan trodde jag det var över, att det bara skulle vara att sätta sig i en taxi och åka hem men självklart inte. Pga problem runt Skövde med tågena var alla taxibilar i området köpta till att hjälpa till förutom en, och där stod vi 5 personer som skulle åt olika håll. En man i 50 års åldern skulle åt samma håll som jag så vi bestämde snabbt att vi samåker så vi inte behöver stå där hela natten. Taxichaffören hade samma plan så när han kom tillbaka tog han två av oss och körde iväg. När han sedan kom tillbaka sa han bara "Nu har det verkligen kört ihop sig! Ni som är kvar få knö in er i bilen så säger vi 50 kr var och så kör vi!"
In i bilen hamna vi och mannen jag skulle ha samåkt med från början hoppade ut först och gav chaffören en 100-lapp "Jag betalar för tjejen här också" haha Chockade jag bara tackade och skrattade åt detta underliga slut på en underlig resa.
RSS 2.0