Mamma Mia

Såg Mamma Mia på bio igår. Den måste ha gått hur länge som helst på bio, för i trailerna innan filmen var det med en film de redan har slutat att visa på bio här. Det var i alla fall sista veckan den gick här i stan. Mamma ville se den på bio och jag var inte sen att hänga på. Pappa och min lillebror ville inte se den, så de gick på rallybrudar istället.
Mamma och jag satt längst upp, längst in -superskönt. Den var faktiskt bra, jag har inte fallit in i Mamma Mia hysterin men förstår nu alla tanterna som jag har hört som engagerat pratar om den. En klassisk musikal när den är som bäst. Det kändes bara knäppt när Pierce Brosnan sjöng -Bond ska inte sjunga, men efter ett tag kändes till och med det helt okej.

Bästa scenen var när Colin Firth ska blåsa upp sin luftmadrass och har i slangmunstycket i madrassen och sedan blåser i andra änden istället för att ha en pump. Detta är min humor på hög nivå. Ja, jag har en knäpp humor, jag vet.


Vill ha Amanda Seyfrieds hår, det är helt underbart.

Wadling


Var också på vernissage igår. Jag och min kompis mamma skulle gå och hyra filmen och gick förbi Folkets Hus. Hon fråga om vi skulle gå in, så gjorde vi det. Att vi gjorde det är verkligen inget jag ångra. Freddie Wadling är från och med nu min favorit konstnär. Han är en konstnär man antingen älskar eller hatar. Den är provocerande på något sätt. Min mormor hade smällt av om hon sätt den, tyckt att den är ful och hemsk, medan jag bara ser häftig konst som är så mycket mer än vacker.

27 dresses



Såg 27 dresses igår. Den var bra, men lika förutsägbar som alla andra romantiska komedier. Katherine Heigl är så gullig och älskar scenen med alla hennes klänningar. Förstår inte att bruden vill att tärnorna ska ha på sig dessa vedervärdiga kreationer. De säger att det är för att bruden ska se vackrast ut men tänk på fotona. Hur snyggt blir det?

Två pluggisar

Satt på bibblan och plugga i fyra timmar i lördags med en kompis.

Jag är så stolt över oss.

På svenska tack!

Som jag har skrivit i ett annat inlägg sitter jag med i en interimstyrelse. I går var det dags för det första riktiga styrelsemötet. Det kommer att bli bra, det vet jag. De andra som sitter där vet vad de sysslar med tillräckligt mycket för att vi ska klara av det, men jag förstod ungefär 23% av det som sas. När de satte igång med alla termer och annat fattade jag inte ett skit. Det var som om de pratade ett annat språk, vilket de egentligen gjorde. De pratade vuxen svenska, får börja läsa svenska ordlexikonet från pärm till pärm...

Kallt?

Jag har varit frusen i flera dagar nu. Går hemma med raggsockar, halsduk och hela munderingen.
Bilden under är taget på tågstationen i slutet på september. Jag stod då med ulljacka, vantar och halsduk på mig och frös. När jag såg honom frös jag åt oss båda.

Kul för henne men...

Hennes röst är värd 75 miljoner - MSN Video

Ett kontrakt på 75 miljoner... det skulle man inte tack nej till men det var inte därför hon hamna här.
Kunde man inte valt en lite bättre vinkel på henne. Hon ser jätte vacker ut om man tänker bort "polisongen"...

Datatekniker nästa?

Ljudet har varit borta i kanske 2 år från datorn, så nu när vi har ljud känns det hur konstigt som helst. Nästan så jag stänger av ljudet.
Igår bytte jag ut ljudkortet på familjens dator. Ja, jag vet att det är typ det lättaste man kan göra på en dator men det spelar ingen roll. Är stolt som en tupp.
Kanske ska sätta upp datatekniker på listan över yrken i framtiden... eller inte.

Superkul

Idag har jag varit på möte, en lördag förmiddag... Detta möte resulterade i att jag blev en ledamot, bara så där. Superkul!

Bootylicious

Igår var det äntligen premiär på serien jag har väntat så länge på: Världens härligaste män. Ann Söderlund gör ett kanon jobb, tycker om henne. Hon pratar precis som vem som helst, det är inte förfinat eller tillgjort. Det känns äkta.
Premiäravsnitt handlade om snyggingen eller snyggve som hon själv sa. Där dessa män som fått detta utseende av Gud och sina föräldrar som Scott Elrod så fint förklarade det var kanske en fin syn för ögat men det kräver som sagt lite mer än så för att det ska funka, detta visade Andreas Haldén. Nästa vecka handlar det om geeken, missa inte det!
Onsdagar på kanal5 kl. 22.00

Under en av alla reklampauser bläddra jag lite mellan kanalerna som man brukar göra. Jag kom däremot inte så långt, eftersom jag fastnade på tv 3. Där höll programmet "Generation fett" på för fullt. Det första jag såg var "Jenni Bombshells" rumpa. Nu snackar vi inte någon smal tjej som stod där och beklagade sig över sin "stora" rumpa, utan om en kvinna som hade rumpa som sas väga 95 kg. Om man tittade från midjan och uppåt såg hon ut som vem som helst, men under midjan.... Hon levde på sin betalsajt där det låg bilder och videor på henne som hennes man hade tagit. Lotta Lindmark som är programledare för detta program gick ner till poolen med Jenni. Båda hade bikinis på sig och det var nästan som Lotta var mer osäker om sin kropp än Jenni. Jenni hade inga problem med att visa sig. Hon berättade att det är ingen idé att beklaga sig. Hennes inställnig till utseendefixering var helt otroligt. Jenni brydde sig verkligen inte om vad människor tyckte, Jenni var Jenni och det var hon nöjd med. Lotta gick igenom hennes kök för att se vad hon käka och det var inget konstigt med hennes livsmedel, det var nästan hälsosammare än ett normalt kök, vilket jag verkligen inte trodde. 

Mumma



Ja, jag vet det ser inte så gott ut kanske men detta var min och kompisarnas lunch. Baguetter med fyllning, mumma. 

En sak ska bara klargöras. Detta är bara ett litet tips. Ät aldrig bagutter på första daten. Aldrig! Det är lite söligt, okej då väldigt söligt.  

Aj för imorgon

Sitter hemma nu helt tom efter träningen. Andra träningen efter några veckor med ingen aktivrörelse över huvudtaget. Nu startar den jobbigate perioden, det vill säga grundträningen, massa kondis och fys. Jag vet att jag kommer ha sån träningsvärk imorgon. Samtidigt är det så skönt att veta att man tagit slut på kroppen. När det bara värker i alla muskler och senor, kroppen skriker att man ska sluta men man pushar lite till. Underbart. 

Nu sitter jag här och funderar på att poppa lite popcorn och burra ner mig i fotöljen eller bara gå och lägga mig.  Dagens ilandsproblem.                                                                                   

Bloggkoll

Vems idé?

Några måndags frågor:

Vems idé var det att sätta till ljudet på rfsu:s reklam som finns på många bloggar?
    "Det räcker inte att konsumenten kan raka, de ska höra också!"
Hur fick dom till ljudet?

Ursäkta?

"En gång gjorde jag äppelkaka, fast med björnbär.... men det heter egentligen körsbärskaka."

                                     -- min mormor


                                           

Ad of the night



En av alla bilder som är med i nationalmuseumets utställning "Lura ögat".
Du kan gå och bli lurad mellan 25 september 2008 - 11 januari 2009.

nationalmuseum.se

Bibliochaise



Fräkaste fotöljen på länge. Bibliochaise -som den heter, är designad av Giovanni Gennari och Alise Matta .
Finns i flera olika färger på både sitsen och själva fotöljen, man kan själv välja kombinationen.
Den kan bli din för cirka 40 000 kr.

För mer info: nobodyandco.it

Suck

Pratade med den lokala tidingen idag om ett projekt jag är involverad i.
Vi får se om jag fick fram vad jag ville få sagt eller om jag ens är med i artikeln.
När jag ska prata med främlingar om mina egna åsikter och tankar så får jag bara fram var annat ord men om jag ska prata om något annat går det som en dans.

Miljösnack

Hade den goaste skoldagen idag, men också ett uppvaknande.
Först var vi på föreläsnig om klimatet. Han skrämde upp mig riktigt rejält. Det kommer gå åt fanders, var det enda som rörde sig i mitt huvudet. Vi är dömda. Mot slutet så pratade han om att det går att göra något åt men då var det redan försent för mig. Ljuset i tunneln var ett mötande tåg.
Han pratade om att även om vi gör små saker för att förbättra miljön så räcker inte det, även om det är ett steg i rätt riktning. Det måste hända något stort. Vilka/vem har makten att göra något stort? Politikerna. Kan man lita fullt ut på dom? Nej.
När han höll i detta var klockan tio, jag hade vaknat upp ungefär en och en halv timme tidigare så för mig var det lite för tidigt för att börja snacka om att världen håller på att gå käpprätt åt helvete. Fast han var duktig och väldigt inntressant. Detta ämnet är ett ämne som man antingen kan prata om så att det blir intressant eller så att man somnar, men han fick än verkligen att lyssna och bli intresserad.
Efter detta så gick vi och käka pizza, supergod pizza. Det var skönt att bara sitta där med dom två, bara ta det lugnt och äta gott, efter en sådan förmiddag.
Tillbaka i skolan såg vi på film om miljön. Filmen hette The Planet, riktigt skickligt skapad. 

Efter allt detta miljösnack känner jag fortfarande att ljuset i tunneln är ett mötande tåg.
RSS 2.0